Hotell & vandrarhem

Om du vill spendera natten i Västerås kan du vara lugn. Det finns många hotell och vandrarhem att välja mellan, så att hitta någonting som passar dig borde gå utan problem. Vi går igenom de bästa!

Hotell

1. Hotell Valsaren

Hotell Valsaren är hotellet i Västerås som har det bästa snittbetyget från tidigare besökare med hela 8,7 av 10 möjliga poäng. Det ligger ca 10 minuters promenad öster om de allra centralaste delarna, och är ett mysigt hotell. Många menar att den äldre, avkopplande känslan i kombination med att det är fräsch och rent är vad som gör det till en vinnare. Utöver frukosten som ingår så får du också en kopp kaffe och smörgås på kvällen, vilket ger lite mervärde. Alla rum är utrustade med kyl, TV och helkaklade badrum. En natt går på ca 750kr för ett dubbelrum.

2. Hem till Gården boutique hotel

Bildkälla: Hem till Gården boutique hotel

Ett unikt, mysigt litet hotell i gammal stil. Det är en gård norr om staden där lägenheter för två eller fyra personer hyrs ut. Lägenheterna är mellan 100 till 300 år gamla (!) och går i en svensk, klassisk stil. Alla rum har egen uteplats och utrustat kök med gratis kaffe/te. Cyklar finns att hyra på området. Observera att wifi inte finns tillgängligt, men TV finns. Ett supermysigt och annorlunda sätt att bo på. 1200kr per natt för en lägenhet för två.

3. Elite Stadshotellet

På en värdig tredjeplats kommer detta hotell i en maffig jugend-byggnad mitt på Stortorget. Gratis wifi, välinredda rum och en engelsk pub är tre fördelar med Elite Stadshotellet. Flera av rummen har god utsikt och det finns en gemensam bastu att använda för alla gäster. Läget, frukosten och sängarna är de saker som de flesta recensenter tar upp som positiva. En natt för två går på kring 1000 kr.

Bildkälla: Elite stadshotell

Vandrarhem

Är du ute efter ett billigare alternativ rekommenderas Rytterne Kyrkskola B&B. Det är ett bed & breakfast som ligger 20 km sydväst om Västerås, men väl värt ett besök. Det finns x antal katter som bor på gården, så är du allergisk så är inte Rytterne något för dig. Många recensenter belyser den goda frukosten, naturen och den trevliga värden & värdinnan som positiva aspekter. Det är okej att ha med djur så länge man meddelar detta innan ankomst. Oavsett djur eller ej uppskattas det att meddela sin ungefärliga ankomsttid. Något som kan vara negativt är att badrummen som delas kan vara lite ofräscha, men så kostar det också bara 700kr/natt för två personer.