Restauranger & caféer

När det kommer till mat finns det restauranger och kaféer för alla som besöker Västerås. Allt från finare middagsrestauranger till hamburgerkedjor och asiatiska snabbmatskök samt kafékedjor och lokala smultronställen.

Finare restauranger

Frank är utan tvekan dit ditt sällskap ska vända sig om ni vill ha en kulinarisk upplevelse. Inramningen och stämningen i restaurangen är toppklass och personalen likaså. Frank Rules innehåller fyra rätter, men du får bara välja på om du vill ha fisk eller kött till huvudrätt. Resten är upp till köket. Är ni till exempel två som väljer fisk är det inte heller säkert att ni får samma rätt.

Foto: thefork.se

Ett spännande inslag som garanterat kommer ge wow-upplevelser. Även vinet som serveras till är väl avvägt och passar utmärkt till rätten. Lita på personalen så kommer det bli en riktigt bra kväll.Se till att boka bra i förväg – allt som oftast är det fullbokat.

Västerås Dinner Club är också ett otroligt bra alternativ för dig som vill ha lite finare mat. Varje kväll serveras maximalt 12 personer i restaurangen och alla sitter runt en köksö där kocken Stephan tillagar maten framför dina ögon. Det finns sex- och tiorättersmeny vilka båda smakar superbt. Väljer man vinpaket till får man även där en upplevelse som heter duga. En genuin känsla, lite som om man är hemma hos en nära vän på middag. Har du några frågor är det bara att fråga Stephen som är väldigt kunnig och karismatisk. Även här får du boka i förväg för att få plats.

Lunch- och middagsrestaurang

Vill man ha lite mer normal prissättning rekommenderas Nya Hattfabriken. Maten är av god kvalitet och det serveras en eller tre rätter till lunch och middag. Deras råbiff är komponerad på ett nytänkande sätt, så är det en rätt som du vanligtvis tycker om måste du testa den här. Många långkok och finare köttstycken finns att tillgå i den här fräscha miljön. Väl värt ett besök.

Foto: västerås.com

Billigare alternativ

Är du på jakt efter prisvärd och god snabbmat är det Hemdalsgrillen som du ska till. Det rekommenderas kanske inte att äta där, restaurangen är inte den trevligaste, men maten är desto bättre. Kebaben är från Järvsökebab och det är rejäla portioner som serveras. Pizzorna har perfekt tunn, knaprig botten och mycket fyllning. Ett riktigt hak som passar bra när man bara vill grotta ner sig i fet snabbmat.